Mullfest 2020_kogu Pärnu mullitab_eesti mullide päev_Jaanihanso Siidrivabrikus

12.06 - EESTI MULLIDE PÄEV JAANIHANSO SIIDRIVABRIKUS

Festivali I päeva pühendame kodumaiste tootjate hõrkudele mullijookidele. Maitsmisele tulevad loomulikult siidrid ja vahuveinid, kui ka karastusjoogid ja kombuchad.
Festivali võõrustab Eesti üks tunnustatumaid siidritootjaid Jaanihanso. Lisaks siidrimeistrile endale, on kohal veel vähemalt 10 erinevat Eesti joogitootjat.

mamm&frukt rudolf karastusjook ingveriga tänavaseeria_Mullfest Pärnu mullitab

RUDOLF BY MAMM&FRUKT

Rudolf aka suurte poiste limps aka karastusjook ingveriga, on justkui ginger ale kiiksuga -
rohkem vürtsikust, vähem magusust. Ta on Mamm&Frukt veinimaja kümnes toode, aga esimene limps.
Täitsa kodumaine käsitöölimps.
Tegelikult on Rudolf peremehe kass. Absoluutselt isepäine seikleja, ümbritsev jätab ta üsna külmaks.
Ei allu korraldustele ega ootustele. Samasugune on ka jook pudelis. Retsepti põhjal justkui ginger ale, maitselt hoopis midagi muud. Valmistatud ehtsast ingveri mahlast, seega pudeli põhjas võib olla sadet - see on ok, sa saad hakkama . Joo jahutatult alkovaba õlle asemel või sega kokteilidesse.

MAMM&FRUKT - PÄRNU VEINIMAJA

Mamm&Frukt on urbanistlik veinimaja suvepealinnas aastast 2015. Tootmine asub toredas väikeses garaažitüüpi kõrvalhoones Raekülas ja degustatsioonituba otse Pärnu ranna kuulsa ajalooga rustikaalses villas Oliver.
Peremees Tom usub, et ka Eesti võib olla veiniriik, kultuurne ja tunnustatud marjaveiniriik. Eesti aedadest leiab asjalikku toorainet, millest huvitavaid ja häid maitseid välja võluda. Seetõttu katsetatakse kogu aeg midagi uut, et endal oleks lõbus ning et veinid oleks järjest paremad ja mitmekülgsemad.
Siin valitseb põhimõte “sabast sarvedeni”: kõik, mis ei jõua veinipudelisse, suundub äädikakööki või destillatsioonimasinasse.

UUE-SAALUSE VEINITALU

Puuvilja-ja marjaveinid Haanjamaalt.
Oleme väike pereettevõte Võrumaal Haanja küngaste vahel kauni Alajärve ääres. Kasvatame Eesti kõrgeimal asuvas maheistanduses (Servamägi, 222 m) astelpaju ja viinamarju. Valmistame marja- ja puuviljaveine nii enda kui ka muust kohalikust toorainest. Mulliveinid rabarberist on meie veinivalikus tähtsal kohal. Ootame kõiki huvilisi oma tallu veinituurile, kus näeb, kuidas marjad põllul küpsevad ja veinid valmivad.
Mullfest_Kogu Pärnu mullitab__Veinimäe talu_logo valge BIG

VEINIMÄE TALU

Veinimäe talu on viinamarjaistandus Lõuna-Eestis, täpsemalt Võrumaal, Kärgula külas. Enamik taimi kasvab katmikalal ehk pikkades kiletunnelites. Katmikala pindala on kokku 2500 m2 ning see mahutab umbes 1200 2-5 aastast taime.Sortide nimekiri on väga pikk (u 75 erinevat sorti), rõhk on pandud talvekindlamatele, näiteks Vitis Amurensis, Vitis Labruska ja Vitis Ripariahübriidsortidele. Kuna Veinimäe talu viinamarjaistanduse eesmärgiks on eelkõige Sulbi külas asuva veinikoja viinamarjadega varustamine, siis enamik sortidest on veiniks sobivad viinamarjasordid.

Veinimäe veinikoja põhiline sihttoode on punane vein, kuid katsetame ka teiste toodetega. Näiteks püüame tootevalikusse lisada roosat õunasiidrit, mis on saadud siidrile tume punast viinamarjaveini lisades . Hägusa mehise vaadisiidri valmistamisel on kasutatud aga hoopis humalaid. Meie tõeline hitt on klassikalisel šampanjameetodil õuntest valmistatud vahuvein „Talvenauding“, mille teine kääritamine toimub pudelis.

  1. a koduveinikonkursil kogus „Talvenauding“ siidrite- ja vahuveinide kategoorias kõige rohkem punkte. Meie vahuvein „Antonovka“ sai aga 2018. a Baltimaade veinivõistlusel „Baltic Cup“ vahuveinide kategoorias teise koha. Siidrite jaoks kasutame ainult Lõuna-Eestis kasvavaid õunu, maitse balansseerimiseks kasutame erinevaid põhjamaiseid taliõuna sorte.

Teeme kõik selleks, et meie tooted jõuaksid mitte ainult kaubanduskettidesse vaid ka sommeljeede lauale. Selleks panustame maksimaalselt kvaliteedile, kasutades tänapäevaseid veini ja siidri tootmise tehnoloogiad.

Mullfest_kogu Pärnu mullitab_Veinimõisnik, foto 1

VALGEJÕE VEINIVILLA

Eesti kõige põhjapoolsem veinitalu, kus tehakse vegan-sõbralikke veine vaid kohalikust toorainest. Veine pakutakse parimates Tallinna restoranides ja isegi Michelini-tärniga restoranides Saksamaal. Veinimeistriteks on ema Tiina ja poeg Gregor, kes on mõlemad sommeljeed. Kohalikku ajaloopärandit tutvustab isa Allan. Veinivillas saab:
-degusteerida kuni 12 erinevast toorainest veini
-ettetellimisel nautida lõuna- või õhtusööki
-osaleda Veiniorienteerumise seiklusmängus
-privaatselt lõõgastuda Veinivannis
-soojemal ajal osaleda veinide degusteerimisel Lahemaa metsas
Mullfest_Kogu Pärnu mullitab__Murimäe_logo_ps

MURIMÄE VEINIKELDER

Veinide degustatsioon (2 tundi) Murimäe Veinikeldris sobib ideaalselt sõpruskonna või kolleegidega ajaveetmiseks kauni Otepää looduse keskel. Pakume ehtsat veinielamust Lõuna-Eestis valmistatud veine nautides. Külastus sisaldab ringkäiku viinamäel ning veinikeldris, kus anname ülevaate Murimäe Veinikeldri tegemistest ja põhjamaisest viinamarjakasvatusest. Maitsmisele tulevad Eestis kasvatatud viinamarjadest ning muust eestimaisest toorainest (näiteks astelpaju, aroonia, kirss, rabarber, karusmari) valmistatud käsitööveinid (5 erinevat veini). Murimäe Veinikeldri veine saab ka kaasa osta.
Mullfest kogu pärnu mullitab_Habaja_viinavabriku_logo_1_

HABAJA VIINAVABRIKU

Tallinna lennujaamast vaid 30 minutilise autosõidu kaugusel asuva Habaja mõisa ajaloolises Viinavabrikus tegutsev väike ja värske veinivabrik valmistab marja- ja puuviljaveine, ka vahuveine, peamiselt kodumaisest toorainest ja käsitsi.Habaja Viinavabriku hitt-tooteks on traditsioonilisel meetodil pudelis kääritatud kuiv rabarberivahuvein, kuid maitsvaid jooke tehakse ka ebatraditsioonilisest toorainest – näiteks kõrvenõgesest. Kuid tulge ja maitske ise!

Mullfest_kogu Pärnu mullitab_oun_logo

ÖUN DRINKS

Öun on mahedate käsitööjookide tootja Saaremaalt. Meie toodang on valminud 100% Eestis kasvanud maheõuntest, millele on lisatud nii vähe mahedat suhkrut kui võimalik ning mitte grammigi kunstlikke lisaaineid. Oleme kindlad, et Eesti õun on terves maailmas ainulaadne ja just sel põhjusel me seda vilja ka väärindame, kaitseme ja armastame. Nii saame ausalt väita, et kõik meie joogid on valminud austusest looduse ja meie klientide vastu, uhkusest oma Saare juurte üle ning soovist pakkuda häid maitseid ja pidupäeva tunnet.

TOP